Stöd Keeshondringen

 

Hem

Om klubben

Styrelsen

Avdelningar

Avelskommitte

Utställningar

Uppfödare

Valphänvisning

Omplaceringar

Avelshanar

Galleri

Länkar

 

Keeshondposten

 

 

 

 

 

Aktuellt!

 

Det har bildats en Jubileumskommitte som ska jobba med Keeshondringens 60-års jubileum 2025.

I dag är det Eva Andersson, Johanna Lindqvist. Simone Pettersson som sitter i den kommittén.

Känner du att du vill vara med och jobba i den Kommittén för att ordna ett fint firande så kontakta Eva Andersson.

keeseva60@gmail.com

 

Svenska Kennelklubbar skickar här en inbjudan till utbildningshelg för att bli diplomerad avelsfunktionär.

Utbildningshelgen kommer att hållas i SKKs lokaler den 28-29 oktober. Mer information samt länk till anmälan finns i bifogad fil.

 

Svenska Kennelklubbens grundutbildning för avelsfunktionärer i ras- och specialklubbar är uppdelad i två moduler: distanskurs i avel och genetik samt en helgkurs.

 

Den här fysiska helgkursen avser den andra delen. Upplägget är ett späckat föreläsningsschema med fördjupning i frågor som är viktiga för en avelsfunktionär. Under helgen kommer det även avsättas tid för diskussioner, grupparbeten och erfarenhetsutbyte klubbar emellan.

 

SKK inbjuder till Webbinarier

Schema för höstens hela webbinarieserie finns här

 https://www.skk.se/sv/om-skk/utbildning/webbinarium/

De här utbildningstillfällena är gratis och öppna för alla era medlemmar/uppfödare,

 

 

Då vi i huvudstyrelsen sett att det är flera Keeshond med hud och/eller pälsproblem som dykt upp på Facebooksidan Keeshond Sverige. Så vill vi uppmana alla, till att informera sina uppfödare om problemen.

Samt att ni som har fått en diagnos av en veterinär rapporterar in detta till Keeshondringens Avelskommitté. Då det är enda sättet för att vi skall kunna se hur stort problemet är och för att eventuellt kunna se ett samband i aveln. Hitintills har vi bara fått in 1 (ett) rapporterat fall av Alopecia X men av vad vi sett på Facebook så verkar det finnas fler fall. Så rapportera in till oss.

Skicka ett mejl till keeseva60@gmail.com eller till asamicke@hotmail.com Skriv din hunds registreringsnummer och namn i stamtavlan. Bifoga också veterinärens diagnos. Beskriv också vilka problem din hund hade/har, samt veterinärens åtgärd. Och om åtgärden har hjälpt din hund.

Hälsningar

Keeshondringens Huvudstyrelse.


Se även info på sidan Svenska Keeshondringen på Facebook.

 

 

SKK informerar om att man from den 23 feb -21 kan betala medlemsavgiften via e-faktura eller via Kivra. Se mera information.

https://www.skk.se/sv/medlem/Avgifter/betala-med-e-faktura/

 

 

Då vi på grund av rådande restriktioner genom det nu rådande Covid -19 läget i Sverige. Inte har kunnat genomföra några fysiska möten under året. Så har Svenska Keeshondringen startat en privat grupp på Facebook för uppfödare som är medlemmar i rasklubben.

Gruppen heter "Keesavelns framtid" Och det är en grupp där vi skall kunna ha en kommunikation om rasen uppfödarna emellan. Vi hoppas att den gruppen skall kunna ge stöd och råd för uppfödarna av rasen i nuläget.

Hälsningar

 Huvudstyrelsen Keeshondringen.

Erbjudande till alla uppfödare som köper Keesägarens Handbok till sina valpköpare.

Uppmaning till alla medlemmar att skicka in bilder på hundar av våra raser i såväl vardagssituationer och vid informella möten och aktiviteter, som vid träning, på utställning och vid andra tävlings- eller provtillfällen, från både enskilda och rasklubbsrepresentanter.

Bilderna kommer publiceras på hemsidan. Gå in på ww.ssuk.se och titta under 'Skicka in egna bidrag' i menyn.

 

    

Utställningar

Lydnad

Viltspår/Bruks

Agility

Rallylydnad

Freestyle

Årets Kees

Vandringspris

Nya titlar

BPH Utförda

 

Årsmöten

 

För medlemmar